Nuntă în Basarabia


Țara: România, Moldova, Luxemburg
Anul: 2010
Gen: comedie, dramă, dragoste
Durata: 92 min.

Regia: Napoleon Helmis alias Nap Toader
Scenariul: Napoleon Helmis alias Nap Toader
Imaginea: Silviu Stăvilă
Muzica: Anatol Ștefăneț
În rolurile principale: Vlad Logigan, Victoria Bobu

În roluri: Constantin Florescu Tache (Gioni), Igor Chistol (Valeriu), Igor Caras-Romanov (Senia), Sergiu Voloc (Regizorul nunții)
Produs de Mediana Communications (România). Coproducători: OWH TV Studio (Republica Moldova), Donat Etienne (Luxemburg).

Cristian Tudor Popesu: Ca să demonstreze că o iubeşte pe mireasa Vica, Valera, un mafiot basarabean bine legat, cu plete date pe spate, rulează pe antebraţ butoiaşul revolverului în care mai e un glonţ, pe urmă îşi propteşte ţeava sub bărbie, strânge din fălci şi apasă pe trăgaci. Clic sec, e rândul lui Vlad, mirele român. Cu ochii umezi, Vlad refuză revolverul: “Vica e însărcinată. Sunt tată”. Nu vă spun ce se întâmplă mai departe, merită să vedeţi.

“Muza a fost soția mea, născută în Basarabia, fiica lui Dumitru și a Alexandrinei Matcovschi“, a spus regizorul Napoleon Helmis la premiera din Chișinău a peliculei.

Nunta în Basarabia s-a filmat la Chişinău în doar 22 de zile.

4 răspunsuri to “Nuntă în Basarabia”

  1. Nuntă în Basarabia. Film | simplu Says:

    […] Sursa: Jurnalism de artificii […]

  2. Nadia Says:

    Am urmarit premiera si am tot respectu pentru oamenii care au facut un film cu atitea realitati din Basarabia.
    Recunosc, ca am de muzica, cel mai tare imi place faza cind Senea se vede realizat „ca si interpret”: „Eeeeh! Alexandru Lozanciuc(cea)”! Super idee.


Lasă un comentariu