(VIDEO) Mansardă sau apartament obișnuit? Tu ce alegi?


Pentru ȘSAJ. Preluat de Moldova Azi

Reporteri: Natalia Petrea, Elena Spînachi
Imagine: Denis Zavorotnîi
Redactare imagine: Denis Zavorotnîi

Tendință apărută pe piața imobiliară în 2000, mansardele par să ofere soluții atât pentru cei care îşi doresc un apartament la preţ rezonabil, cât şi pentru cei care doresc să beneficieze de o reparaţie a blocului în care locuiesc.

Victor, locătar etajul 5 bloc mansardat: „În primul rând este mai cald. Iată s-au făcut lucrări de reparaţie în scrara blocului, pentru că situaţuia era dezastruoasă, au schimbat balustradele”.

Experţii din domeniul imobiliar recunosc avantajele procurării unui apartament tip mansardă faţă de un apartament obişnuit.

Iurie Gotișan, expert piața imobiliară: „Prețul unei mansarde este mult mai ieftin decât prețul mediu de piață. Mai ieftin și decât prețul apartamentelor aflate în etapa de construcții”.

Totuşi oamenii se arată reticenți atât în legătură cu mansardara casei în care locuiesc, cât și in legatură cu procurarea unui astfel de imobil.

Nicolae Popa: „Neacceptabil. În primul rând este la ultimul etaj, nu contează care ar fi el. În al doliea rând nu sunt sigur ce fel de construcție este, cum se face. Clădirea când e făcută în întregime e cu totul altceva”.

Grigore și Maria Dîșleanu: „Am procura o mansardă. Ar fi și un spațiu mai mare pentru copil”.

Vitalie Andrușca: „Pur și simplu mansarda nu intră în preferințele mele. Deși este mai ieftin s-o procuri”.

Lilea Bulmaga: „Este binevenită construirea mansardei pentru că se rezolvă problemele cu acoperișul. Cunosc oameni care, dacă știu că este un acoperiș bun, merg la mansardă. Ei spun că pot să-și fac un cămin cu care să-și încălzească apartamentul. Zic că este un design mai special și e și mai ieftin, nu?”

Directorul unei firme de construcții explică de ce cumpărătorii au dubii față de mansarde.

Valeriu Kirilov, director companie de construcții: „Pe piața construcției de mansarde au apărut companii care în fond nu realizează ce este o mansardă. Construiesc saraie deasupra blocului și le prezintă drept mansarde, prin aceasta inducând oamenii în eroare. Adică există câteva mansarde în Chișinău, pe care clienții le văd și le trece cheful să vadă și alte mansarde”.

La momntul actual mansardarea pare cea mai fiabilă soluție pentru extinderea orașului. Dacă merită sau nu să procure un astfel de imobil rămâne la discreția clienților să hotărască.

4 răspunsuri to “(VIDEO) Mansardă sau apartament obișnuit? Tu ce alegi?”

  1. Vitalie Says:

    Buna! Denis, ms anticipat pt articol….demult cautam ceva opinii in ceea ce priveste modul in care arata o mansarda nu doar poze si opinia celor care deja locuiesc acolo….pacat ca apartamnetul nu avea si locatari..:( sa aud propria lor opinie…in fine arata chiar destul de bine…in rest depinde de la ce companie procuri apartamentul! Ms inca odata!

  2. Gologan Serghei Says:

    Sunt de acord cu domnul Kirilov,cineva construeshte saraie iar cineva cu adevarat mansarde , numai ca nu toti pot vedea diferenta. Eu personal sint in cautare de mansarda insa aduc la cunostinta firmelor de constructii ca Moldova e saraca si forma achitarii trebuie rezonata in folosul ambelor parti dar nu 500% in folosul firmelor de constructii.

  3. Veronica Says:

    Buna ziua! Ma intereseaza ce optiuni aveti la momentul actual??? Unde in ce sector? Care sunt conditiile de achitare si care este costul unui apartament cu o odaie si cu 2 si care este suprafata? Va multumesc anticipat!!!! Veronica…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: