Editorialul – ediţia I


(AUDIO) Să construim o Românie MARE… comunistă (?)

“Vreme trece, vreme vine,/Toate-s vechi şi nouă toate”… Sunt. Şi nu doar în ochii luceafărului poeziei româneşti, ci şi în irisul postmodernist al steluţelor euro-atlantice. A curs mult timp apa în Nistru, în Prut… şi în alte rîuri…pînă a ajunge şi la mintea noastră, ciocănită şi secerată la apusul roşu al libertăţii noastre de ciocoii tranziţiei. Mai nou, cravatele roşii care le strangulează gîtul ciocoilor internaţionalizaţi, Geoană al Moldovei şi Voronin al României, se doresc regăsite în roşul de pe tricolorul României Mari. Firească intenţie: fărîmitură din pîinea nobilă şi familiară de pe masa fiecărui român (cu drept de vot!). Se doresc, dar ştiţi cum e… n-au nici o şansă. Ce-ai să-i faci? Nu se prea lipeşte ceai-ul comunist de stomacul flămînd al alegătorului. Insistă domnii, speră, ameninţă, pun condiţii, iau petiţii… mai exact tulbură apa…în lingură. Păcat pentru ei că lingura alegătorului nu se grăbeşte în gura urnelor de voturi. Se mai şi examinează. La miros, la aspect, la compoziţie… “Ce e rău şi ce e bine” el se-ntreabă şi socoate. Nu speră şi nici n-are teamă: “ce e val ca valul trece”. De-l îndeamnă sau de-l cheamă, alegătorul rămîne “la toate rece”.

Incredibilă nu doar obrăznicia aVÎNTului masiv al comuniştilor de pe ambele maluri ale Prutului, ci şi sincronizarea aproape perfectă a perioadelor de atac: 6 decembrie în România şi 7 decembrie în Moldova, la doar cîteva zile de un 1 decembrie MARE, al tuturor românilor, indiferent de localizare geografică. În aceste circumstanţe, imaginea întîi-decembristă materializată în chipul diasporei române, (nu) putea să nu riposteze. Ea, adică buturuga mică care a răsturnat carul mare, este cea care a decis soarta României şi candidatul care o va conduce următorii 5 ani, votînd în proporţie de 78,88% pentru Traian Băsescu şi 21,14% pentru Mircea Geoană. Romînii basarabeni au decis în proporţie de 94,8 % contra lui „Voronin al Romîniei”, iar „Geoană al Moldovei”, ca replică(?), a decis contra lui „Băsescu al Moldovei” cu toate cele 48 de ciocănaşe şi secericuţe.

Scria pe blogul său, PNL-ista (sau Pe NE-lista…scaunelor de deputat) Vitalia Pavlicenco, cu referire la cică corectitudinea constatării făcute de unii politicieni din România (de acord cu precizarea „unii”) vizavi de motivele voturilor din diasporă/teritoriile istorice româneşti în favoarea lui Băsescu: “Din străinatate e mai uşor să-l suporţi pe Băsescu…” Le vine mai greu unora (celor din paranteze)… şi mai exact: comuniştilor şi „pe ne-liştilor”. Ciocăniţilor noştri le vine greu la fel…să-l suporte pe Lupu, pe care îl văd „mîncat de oAIE”. Pe adevăraţii mîncăcioşi ne vine greu deja nouă să-i suportăm (adică celor mai mulţi de 1 şi „unii”). Şi totuşi, în tot scenariul ăsta un lucru rămîne neschimbat: pînă la urmă TOŢI SUPORTĂ… şi trăiesc mai departe. Pentru că “Vreme trece, vreme vine,/Toate-s vechi şi nouă toate”, iar “ce e val ca valul trece”.

AUDIO:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: