(VIDEO) Moldova 1 sparge stereotipurile: Hip hop la Bună Dimineața


Andrei Bolocan ar spune simplu: „Surréalisme”. Eu voi fi mai proxil.

Vă dau situația: Postul public TV invită un interpret de muzică hip hop, difuzând pe frecvențele sale și un videoclip la o piesă hip hop. Lucru care nu s-a întîmplat până acum (părinții hip hop-ului moldovenesc nu mă vor lăsa să mint). Și a trecut și timp decând Moldova 1 și rap-ul și-au săpat albia pe piciorul de plai și în gura de rai a Basarabiei. De ce acum? Pentru că interpretul face o revoluție? Pentru că e unic, original, deosebit, și alte epitete la care aroganța se pricepe ? Lăsăm gluma la o parte și încercăm să vedem niște lucruri simple de tot. E pentru că nimeni n-a încercat.

S-ar părea că e o aberație să pui în discuție o participare la prima televiziune din RM a unui interpret de muzică hip hop. De ce aberație? Pentru că Moldova 1 ca televiziune publică păstrează și promovează tradițiile culturale moldovenești, iar rap-ul, evident, nu este o astfel de tradiție. Pentru că rapperii în Moldova s-au văzut mai mult undeground, iar apariția la TV ar fi un uz de patos. Stereotipuri!

Moldova 1 a spart stereotipurile. Incredibil? Deloc. Pentru că stereotepic gândim doar în calitatea de consumatori și producători de televiziune. Nu și de simpli oameni. Un licean își permite să asculte rap în aceeași măsură cum își permite un director TV, să zicem. În preferințe nu contează diferențele. Dar când vine vorba să recunoaștem public acest lucru, apar frustrările. Ne trezim la realitate sau, mai bine zis, ne punem măștile cotidiene de ipocriți sociali. Admitem că doar un interpret de muzică ușoară, pe care, să zicem, noi personal nu-l ascultăm, poate să ne reprezinte. Și așteptăm ca acesta să apară la TV. Oferta corespunde așa-zisei cereri și avem produsul.

De această dată un interpret de muzică hip hop, pe nume GH, necunoscut anterior, a apărut la Moldova 1. Eu zic că e aceeași relație de cerere-ofertă. Numai că, cei care au pus la cale acest produs au uitat de televiziune și s-au gândit la oameni. Fără măști ipocrite. Așa cum sunt ei. Oameni simpli care cântă în duș sau la karaoke piesele care le plac, indiferent de trend-ul general.

Așadar, dragi telespectatori, rapperul GH:

3 răspunsuri to “(VIDEO) Moldova 1 sparge stereotipurile: Hip hop la Bună Dimineața”

 1. Napocel Says:

  Groaznic canalul public.

 2. Diamond Says:

  iaca asa, incepem dimineata cu hip-hop,
  destul de bun, si pare diferit de parintii hip-hop-ului

 3. Emonem Says:

  iakta na


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: