(VIDEO) Luptă cu frigul…


Reporter: Natalia Petrea, Elena Spînachi
Imagine: Elena Spînachi
Redactare de imagine: Denis Zavorotnîi

Plătesc facturile pentru căldură, dar se încălzesc cu reşouri. Aceasta este situaţia câtorva zeci de locatari de pe strada Milescu Spătaru din capitală. Oamenii spun că au apelat la diferite instanţe pentru a-şi rezolva problema, dar continuă să îndure frigul până în prezent.

Deşi achită facturile pentru caldură, locatarii spun că în aparatamentele lor este atât de frig iarna, încât este imposibil să stai în casă fără a aprinde un reşou. 

Eugenia Zlogovan: „Dacă nu pun cămin, eu îngheț de frig. Pe data de 30 octombrie am avut un pic de căldură… Pe 10 zile am plătit 1000 lei”.

Cele mai mari probleme le au familiile cu copiii mici. Părinţii spun că în aparatmentele lor este frig şi umezeală, unii pereţi s-au acoperit cu igrasie şi din cauza acestor probleme micuţii se îmbolnăvesc foarte des.

Tatiana Dombrov: „Imunitatea copilului este foarte scăzută și am nevoie de condiții în care să-mi cresc copilul sănătos”.

În lupta cu frigul din apartamente locatarii recurg la diverse  metode  periculoase, atât din punct de vedere al sănătăţii, cât şi al securităţii.

Tatiana Dombrov:

„Cu aragazul. Deschidem rola și încălzim ca să avem condiții bune pentru copil”.

În timp ce locatarii spun că Asociaţia Casei este responsabilă pentru rezolvarea problemei cu încălzirea, asociaţia spune că locatarii îşi pot rezolva şi singuri problema, dar pentru aceasta trebuie să scoată din buzunar câte 500 de lei de apartament.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: