Cine se scoală mai dimineaţă…


Ora 7:00, ora Chişinăului. Mă deştept cu Imnul României. Nu că m-aş pregăti să dau jurământul pentru cetăţenie, dar pentru că aşa îi place telefonului colegului meu de cameră să sune de câteva săptâmâni bune. Timp în care o dau în bară cu organizarea aceluiaşi timp. Vă veţi da seama mai jos de ce.

De la 8:30 la 14:30 – „înviorarea de dimineaţă” la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ). Iau „dejunul” muncind în format de redacţie şi am grijă ca cele „două baterii” ale emisferelor cerebrale să mă ţină încărcat pe restul zilei.

De la 14:35 la 17:30 – fac ore de jurnalism radio la ULIM cu studentele de la anul II. Învăţ şi eu cum să-i învăţ şi pe alţii, pardon, altele.

De la 17:30 la 19:30 – cobor de pe tribuna lectorului şi mă aşez modest în banca masterandului.

De la 18:45 la 20:45 – iau cursuri de engleză. Gratis. De altfel, de ce mi-aş complica orarul, iar odată cu el şi existenţa. 

„Cine face carte, are parte, ar zice unii. Îi susţin cu ambele mâini, doar că în cazul meu, făcând carte nu prea fac alte două lucruri… Viaţă personală şi bani (consecutivitatea e relativă).

Mic exerciţiu: rog să găsiţi în orar o fereastră de 4 ore (atât este indicat în contractul de muncă) pentru „joaca” de-a redactorul, reporterul şi editorul la un portal informaţional. Personal, am momente de luciditate, când mă încumetez s-o găsesc. Naiba ştie cum o fac, aşa că nu prea vă sunt de ajutor în exerciţiul de mai sus.

Dacă totuşi aţi spart o fereastră, mai spargeţi încă una, eventual un oberliht, pentru viaţa personală. Că de chemat în vizită am chemat-o, dar nu m-am gândit că nu prea are ea pe unde să intre. Ce-i drept, mai răzbate în interior, dar naiba ştie cum o face, aşa că nu prea vă sunt de ajutor nici în acest exerciţiu.

Întrebare: People, are cineva soluţii de time management?

Publicat în Opinii. Etichete: , , . 2 Comments »

2 răspunsuri to “Cine se scoală mai dimineaţă…”

  1. anahodinitu Says:

    Pot să-ţi ofer o soluţie: Răbdare multă! de obicei în aşa cazuri i-aş sfătui pe unii să-şi facă ordine în priorităţi şi să mai elimine cîte ceva din program. Dar în cazul tău nu pot să fac asta. Pe undeva eşti norocos că faci ceea ce faci la vîrsta pe care o ai. Deaceea şi ziceam ceva de răbdare, tre să aştepţi să se consume una cîte una… toate la timpul lor, atunci o să ai şi tu timp liber. O singură problemă…dacă vei reuşi cîndva să incluzi în programul tău zilnic noţiunea de „timp liber”, te asigur că după atîta muncă, muncă şi iar muncă…o să ţi se pară inutil, n-o să ai ce face cu el….şi iarăşi o să-ţi vîri capul în vre-o găoace de natură jurnalistică…aşa e omul, pardon … jurnalistul! Baftă multă
    P.S – cică oamenii super solicitaţi şi implicaţi în activităţi la bătrîneţe au garanţia că nu vor suferi de senilitate, deci consideră ceea ce faci acum o investiţie pentru viitorul îndepărtat 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: