În ajunul „bătăliei” cu Olanda, Moldova îşi întăreşte poziţiile


În ajunul meciului cu vicecampioana mondială Olanda, elevii lui Gabi Balint au avansat cu nouă poziţii în ratingul FIFA.

Selecționata Moldovei la fotbal ocupă locul 80 în ratingul FIFA pentru luna august, cu 398 de puncte la activ. Ea a urcat 9 poziții față de luna iulie și se află la cel mi bun rezultat din ultimele 21 de luni.

Punctajul a fost condiționat de victoria împotriva Finlandei în meciul de calificare pentru EURO-2012, precum și de egalitatea în meciul amical cu Georgia.

Cea mai mare performanță rămâne cea din aprilie 2008, când Moldova a ocupat poziția 37 în ratingul FIFA. Pagina neagră îl constituie rezultatul de acum 16 ani (mai 1994) – poziția 149.

În clasamentul UEFA Moldova ocupă ratingul regional 40 din 53 de selecţionate, cu o creştere de 2 poziţii faţă de luna anterioară. Codaşa clasamentului este tocmai selecţionata din San Marino, pe care Moldova o va vizita la 12 octombrie curent.

Adversara tricolorilor din 8 octombrie de pe stadionul Zimbru Chişinău, vicecampioana mondială Olanda ocupă locul 2 în ratingul FIFA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: