Mihai Ghimpu: În Republica Moldova există corupţie, dar fără o „caracatiţă mafiotă”


Pentru Moldova Azi / ŞSAJ

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu infirmă declaraţiile fostului consilier prezidenţial, Sergiu Mocanu, potrivit căruia în ţară ar funcţiona o „caracatiţă mafiotă”.

Mihai Ghimpu a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă că Sergiu Mocanu cunoaşte mai multe decât el, însă ceea ce a declarat în cadrul mai multor conferinţe este rupt din context. „Toţi ştim că sunt probleme de sistem, Mocanu doar a folosit momentul pentru a ieşi cu aceste declaraţii. Cei corupţi fac parte din echipa lui „Papa” (n.r. Vladimir Voronin), dar el i-a scos în faţă doar pe câţiva. Ancheta urmează să stabilească adevărul”, a adăugat Ghimpu.

Cu referire la structurile de forţă, Ghimpu a declarat că acestea nu sunt transparente. El le-a cerut să-şi facă mai bine meseria, precizând că, în caz contrar, va solicita în Parlament să fie luate măsuri.

Amintim că Sergiu Mocanu l-a învinuit în mai multe conferinţe de presă pe omul de afaceri Vlad Plahotniuc că acesta ar dirija din umbră o reţea mafiotă infiltrată în structurile de stat, printre care Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, SIS-ul, Procuratura Generală, Banca Naţională etc.

Mocanu a iniţiat o acţiune socială „Moldova fără Mafie. Moldova fără Plahotniuc”, pe care urmează s-o transforme într-un partid politic.

Miercuri, 15 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, Mocanu a anunţat că va căuta un partid existent, gata să-l primească în rândurile sale, cu care să participe la alegerile parlamentare din această toamnă. Sergiu Mocanu pretinde să devină liderul acestei formaţiuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: