Nici tu laudă, nici tu ofensă… (Dezacord cu precizarea bloggerului Luchianiuc)


Preluat de HotNews

Astăzi, în cadrul interviului online susținut cu premierul Vlad Filat, bloggerul Eugen Luchianiuc și-a permis să facă o precizare „șubredă” din punct de vedere deontologic referitor la bloggerii care tratează subiectul sinistraților. O „laudă-ofensă” bâlbâită, pe care mai bine n-o făcea… cu atât mai mult în prezența prim-ministrului.

„Pe bloguri deja au apărut… Unii bloggeri mai… nu știu cum exact să le spun… au început a spune de faptul că ajutoarele pentru sinistrați sunt repartizate incorect. Asta vom vedea un pic mai încolo…”, a menționat redactorul Privesc.eu în interviu.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.
Live-interviu cu Vlad Filat. Sursa: Privesc.eu. Min. 38:33 – 38:49

Probabil, după discuția avută cu Eugen aseară, pe facebook, referitor la solidaritatea în subiectul legat de sinistrați, în ajunul „marelui interviu”, redactorul Privesc.eu s-a gândit să dezvolte ideea împreună cu premierul. Eu fiind bloggerul cu pricina, pe care Eugen nu știe exact cum să mă numească, m-am simțit incomod și frustrat: 1. de formă; 2. de conținut.

A greși e omenește, însă a insinua și dezinforma e ceva „un pic” mai grav, mai ales că Eugen este și jurnalist de specialitate. Plus la asta, a și menționat recent într-un post pe blogul său că „jurnaliștii sunt cei care nu respectă regulile scrise, nemaivorbind de cele nescrise și neobligatorii (deontologice)”. Prin urmare, băiatul ar trebui să aibă idee ce-i aia cod deontologic.

Referitor la insinuare. Eugen, dacă nu știi exact cum să te expui („unii bloggeri mai… nu știu cum exact să le spun”), mai bine nu te expune. Dar dacă, totuși, ai început să te expui, fii mai explicit, fără a a recurge la insinuări, aluzii sau atacuri la persoană.

Referitor la dezinformare. În comentariile „De ce banii donați nu ajung la sinistrați?” – partea I și partea II – nu mă refer la faptul că „ajutoarele pentru sinistrați sunt repartizate incorect”. În primul rând, e vorba de banii donați pe contul deschis de Ministerul finanțelor, și nu de ajutoare în ansamblu. În al doilea rând, ideea comentariilor nu constă în faptul că „ajutoarele” sunt repartizate incorect, ci în faptul că banii donați nu ajung la destinație, ci stau  de 40 de zile în calitate de sold în conturi.

Un sfat la final: documentează-te, documentează-te și iarăși documentează-te înainte de a realiza un interviu, cu atât mai mult dacă acesta este și exclusiv, și live, și în compania persoanelor din vârful piramidei puterii.

2 răspunsuri to “Nici tu laudă, nici tu ofensă… (Dezacord cu precizarea bloggerului Luchianiuc)”

 1. Napocel Says:

  Eugen… cu un simț puternic identitar de ucrainean, cu o românofobie-n dezvoltare, mândru nevoie mare nu suportă critica, iar ca și profesionalism=zero. :mrgreen:
  Felicitări pentru articol, acum în stilu-i binecunoscut de necrescut, Eugen mândrul ucrainean la fiecare secundă scuipă câte-o-njurătură-n rusă crezând că e cool așa cum mi-a scuipat și mie. E păcat că asemenea tineri precum Eugen fudulul ucrainean nu lucrează-n agricultură unde probabil și-ar reveni.
  Felicitări-nc-o dat, te-am inserat în blogroll ( http://napobloghia.wordpress.com/ )

 2. Cătălina Says:

  Denis e bravo!
  Eugen- informează-te!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: