Moldova, ai fotbal… mioritic!


Preluat de Moldova Azi, Moldova.org, Hot News

Cu puțin înainte de naufragiul Titanicului, primul război mondial și marea unire s-a produs un eveniment cu adevărat relevant: în spațiul dintre Nistru și Prut s-a jucat primul meci de fotbal.

La 100 de ani de la acea „tăvălire” a mingii (balonului rotund) pe meleagul mioritic (22 august 1910) putem afirma cu demnitate: Moldova, ai fotbal! Ba mai mult, ai și o federație de fotbal (FMF), de altfel, „născută” înaintea ta: FMF te-a depășit la „buletin” cu peste 1 an de zile (10 august 1990 vs. 27 august 1991). Așa sau altfel, mai devreme sau mai târziu, ambele ați atins deja majoratul, deci aveți tot dreptul să vă distrați pe cinste de „ziua de naștere”. Bunăoară, FMF a și demonstrat-o: „Ordinul de onoare” pentru Joseph Blatter, președintele FIFA, cină festivă pentru Michel Platini, președintele UEFA… Nici „manele” n-au lipsit din meniu: meciul „victimelor Rospotrebnadzor-ului”, Moldova-Georgia.

Indubitabil, petrecerea e superbă… Doar că meciul a ieșit cam mioritic: 4-4 pentru veterani și doar 0-0 pentru titulari. Indecis, fără multă ambiție și caracter – ca și întreg fotbalul moldovenesc în cei 100 de ani. De altfel, miriotică a fost și atitudinea microbiștilor. Portalul Sports.md alias „site-ul de sport nr. 1 din Moldova” – portal care nu ratează nici o ocazie să se laude că a oferit o transmisiune record în istoria mold-netului – la meciul „jubiliar”, regizat pentru Blatter, Platini & co. abia de-a adunat 500 de vizitatori (comparativ cu cei 5000-6000 în meciurile preliminariilor Europe League).

Fără îndoială, Moldova, ai fotbal, însă n-ai voință de fotbal! Noroc de succesul Sheriff-ului, care s-a calificat a 2-a oară consecutiv în grupele cupelor europene, altfel 2010 nu era să fie – vorba premierului Vlad Filat – „un an special pentru fotbalul moldovenesc” și nu era să reprezinte „un nou început în viața noastră sportivă”. Sigur, dle prim-ministru, fotbalul unește oamenii, dar ar fi bine și indicat ca el să unească și investițiile. Atunci societatea ar fi într-adevăr mai consolidată, iar fotbalul mai puțin mioritic.

Publicat în Opinii, Sport. Etichete: , , , . 1 Comment »

Un răspuns to “Moldova, ai fotbal… mioritic!”

  1. Olesea Says:

    Hahahahaha………………… soooooooooooooper! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: