Citate Celebre 5: Amor la Roma


Trecem peste prelungita „pauză de creație” de pe blog, peste referendumul național și embargo-ul de vinuri moldovenești pe piața rusă, chiar și peste cele 2 luni de vară, care deja s-au epuizat… Ne oprim din „trecere” doar pentru a lua o gură de apă – vremea caniculară e insuportabilă! Fiecare își are sursele lui de „prospețime”, însă există o fântână unde apa e permanent rece – cinematografia. Eu am băut deja 4 căni și o duc spre gură pe a cincea… Iata un fel de a spune că ciclul de montaje cinematografice „Citate Celebre” a ajuns, în cele din urmă, la „first 5”. Nu e un „top 5”, însă fără îndoială sunt 5 montaje de acest gen :).

Pelicula „jubiliară” pe care am inclus-o în album este „When in Rome” (Amor la Roma) – o comedie romantică cu Josh Duhamel și Kristen Bell, semnată de regizorul „Ghost Rider” și „Daredevil”, Mark Steven Johnson.

Beth (interpretată de Kristen Bell) este o tânără ambițioasă din New York, cu succes în carieră, însă cu ghinion în dragoste. Atunci când sora ei o anunţă că se mărită cu un italian pe care îl cunoscuse de doar două săptămâni, Beth este destul de sceptică, dar lasă la o parte marea ei iubire, jobul (cel putin pentru 2 zile) şi pleacă la Roma. În Italia îl cunoaște pe Nick (interpretat de Josh Duhamel), care este cavaler de onoare. Simțindu-se atrasă de el, Beth decide să încerce să creadă în iubire și să-și deschidă inima proaspătului cunoscut, doar că exact în acel moment îl vede pe Nick în compania unei italience focoase. Nervoasă, Beth declară război iubirii şi fură, în chip de sfidare a destinului, câteva monede din celebra fântână a dragostei din Roma.

Inexplicabil, toţi acei care aruncaseră acele monezi în acea fântână, sperând în îndeplinirea dorinţelor, se îndrăgostesc la nebunie de Beth. Prin urmare, femeia care credea că nu va întâlni niciodată dragostea, are parte de mai mult decât poate duce. Bărbații aflați sub vrajă chiar sunt amuzanți prin felul lor orb de a crede că Beth e „the one”. Antonio (Will Arnett) este un pictor italian care îi desenează portretul înainte să o vadă. Apoi apar Gale (Dax Shepard), un model narcisist și vanitos, un magician emo numit Lance (Jon Heder) și Al (interpretat de Danny DeVito), care crede că poate transmite orice sentiment prin cârnăciori (da da, prin cârnăciori! :)).

Toți pretendenții se dau peste cap să-i facă pe plac muzei lor. Beth îi respinge pe toţi fără să stea mult pe gânduri, însă adevăratele probleme apar atunci când Nick începe să-i facă şi el curte. Într-un final, Beth recunoaște că este îndrăgostită de Nick, dar, fiind convinsă că el acționează sub magia Fântânii Dragostei, încearcă să-l îndepărteze. Oare această dragoste este reală sau doar o consecinţă a gestului ei negândit?

Pelicula a apărut pe ecrane în 2010, însă deja a reușit un pic să se consume. Poate că e din cauza „ușurinței” prin care este abordată povestea. Partea bună este că filmul se privește și se înțelege ușor, fără prea multe contracții cerebrale, însă avem și cealaltă parte a monedei (iar în film sunt tocmai 5 monede :)) – easy come, easy go (ceea ce vine ușor, la fel de ușor și pleacă).

Bineânţeles, „Amor la Roma” nu-şi propune să devină un clasic, dar și relațiile amoroase născute în vacanță pe plajă nu-și propun să evolueze în ceva mai consistent. Cu toate acestea, ne simțim bine. Pe o senzatie similară mizează și „Amor la Roma”. Fără obligații… E ca și cum ai spune: fără topuri și clasamente IMDb.

Deși filmul nu merită banii pentru cinema, totuși merită să-ți fure 1 oră și jumătate dintr-o sâmbătă relaxantă pe canapea, alături de iubit sau iubită. Iar dacă aveți altceva mult mai plăcut de făcut (în timp ce copiii dorm sau părinții nu-s acasă), vă invit să vizionați această culegere de citate selectate, care durează nu mai mult de 8 minute…


2 răspunsuri to “Citate Celebre 5: Amor la Roma”

  1. Olesea Says:

    Sooooooooooper…………îmi place mult……… 😉 E mult mai interesant articolul despre film, decât însuşi filmul 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: