De 7 aprilie spunem: Hristos a Înviat!


Preluat de Moldova Azi

La un an de la traversarea coridorului morții – sinonim al libertății -, parcurgând renașterea noastră împreună cu nașterea Domnului, la 7 ianuarie, parcurgând comemorarea decesului democrației, la 5 aprilie – ziua alegerilor legislative care au provocat protestele, a 2-a zi de la Învierea Domnului, și culminând cu Învierea democrației în a 3-a zi – 7 aprilie, spunem: „Hristos a Înviat!”

Hristos a Înviat! Ne-a înviat pe noi din cenușa cenzurii, a dictaturii și a „slujirii” unor valori şi simboluri păgâne, anticreştine, neo-marxiste şi fals-comuniste. A înviat și democrația. Iar în urma ei – doar lumânări aprinse în memoria victimelor libertății.

Studenţi interogaţi, şantajaţi, avertizaţi şi urmăriţi în acele zile, fete violate, victime ale răfuielii comuniste (chinuri insuportabile solidare cu cele ale Domnul nostru, Iisus Hristos) – preţul democraţiei şi libertăţii noastre. A înviat și suferința lor…

„Adevărat a Înviat” – răspundem noi în cea de-a 3-a zi a decesului democrației, ziua în care creștinii ortodocşi pe stil vechi sărbătoresc Buna Vestire, ziua împlinirii făgăduinţelor – ziua de naștere a marelui luptător pentru identitatea noastră, regretatul Ion-Aldea Teodorovici.

Vii sunt toate. În noi. Prin noi. Și împreună cu noi – fiii Patriei noastre, fii alegerii și faptelor noastre. Acum și pururea!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: