Blogovăț 2010 – Jurnalism de Artificii


Festivalul Blogului Moldovenesc Blogovăț 2010și-a desemnat cîștigătorii din acest an. Rezultatele acumulate de blogul Jurnalism de Artificii le puteți accesa aici.

P.S. Le mulțumesc tuturor care au votat blogul Jurnalism de Artificii, dar în special tuturor celor care îl citesc. Cu multă dragoste și respect, al vostru Denis Zavorotnîi.

Surse date: votul poporului și votul juriului.

UPDATE: N-am intoxicat articolul cu capitolul impresii, pentru că nu prea aveam chef să răscolesc rufe murdare, pentru a le împute și mai tare. ;) Dincolo de strigătul adevărului în pustiu și a optimismului convins este un mic apropo pe care totuși vreau să-l ating.

Nu, nu voi începe să vorbesc și eu necenzurat. Dacă voturile se dau și se iau, cultura rămîne.

Să trecem la subiect.

A fost introdus în capitolul Jurizare de pe pagina „Blogovăț-ului” un criteriu important (nu impotent sau „impotant” cum veți găsi acolo): „În cazul nevotării (n.r. bloggerilor) şansa de a câştiga se micşorează considerabil”. Atît de important, încît organizatorii l-au redactat, expediind fiecărui participant un email de reamintire cu avertismentul (la fel de „impotant”): „Fiecare blogger trebuie sa voteze! Daca, nu veti vota ratingul dvs. va ramine nul, deci si sansele dumneavoastra de a cistiga se apropie de zero”.

Întrebare: Mult-stimați organizatori, cum explicați atunci existența așa-zis-ului „punctaj al votării” (care plus la toate mai are și un coeficient „model” sub 50 %) și promovarea în locurile de top a bloggerilor care, deși personal nu au votat (vezi Gheorghe Cardan, Nata Albot – popor/juriu – deși mai corect e pămînt/cer), nu au ratingul 0, dar, culmea, sunt și învingători?

Aștept răspunsul sub orice formă. Nu mă dau în lături nici de la citație în judecată , deși nu cred să aveți curaj cu aceste fraude în spate.

Al 2-lea P.S. Șmecheria cu votul pentru Nata Albot mi-a readus, apropo, nostalgia după jurizarea Eurovision 2010, cu decalajul de voturi din Semifinala 2 oferite pentru Pavel Turcu (de popor și juriu). Deși putem asocia aceste 2 „personalități”, Nata fiind „omul „star” printre promovatorii lui Turcu” (nu am © la afirmație), atunci juriul a fost mai aproape de „pămînt”. Acum, însă e dus adînc în „ceruri”. Cum scria maestrul Alecsandri, „În fund (…) un negru punct s-arată” (cer scuze pentru montaj). Lipsește „pe cer albastru, la răsărit, sub soare”. Dar de unde să iai „soarele” și „răsăritul” în juriul blogosferei… 😦

UPDATE: După mai multe schimburi de replici s-a „luminat” puțin cerul deasupra moldnetului. Carevasăzică, criteriul invocat nu e chiar atît de important. E doar o recomandare.

„Nu vrei să o respecţi treaba ta, nimeni nu te impune şi o faci, tu pînă la urmă decizi vrei sau nu să cîştigi. Sau poate trebuia să scoatem pe toţi cei care nu au citit termenii şi condiţiile la înregistrare sau cei care au făcut greşeli la înregistarea blogului, ca să nu mai participe la concurs dacă nu ştiu a adăuga un blog?” (Valeriu Tihai )

Iar „dacă vota Nata avea locul 2 in categoria mass media” (ibidem).

Pentru a avea o viziune mai clară se cere menționat contextul de anul trecut cînd „cineva a fost dat afară pentru că nu a votat şi multă putoare a fost pe acolo 😉 ” (Nicolae Apostu). E clar că nu prea vor iarăși „putoare”.

„Am procedat corect, scopul a fost atins” (Valeriu Tihai). Jos pălăria… Vorba cîntecului la un post de radio: „Treizeci morți, cincizeci răniți… și din nou muzică!”


6 răspunsuri to “Blogovăț 2010 – Jurnalism de Artificii”

 1. Olesea Says:

  Mdeaaaaaaaaaa ……………..da eu care credeam că măcar aici să premieze participanţii după merit…. , dar asta e ……….. ai “legături” ai şi loc pe podium ………….!!!!!!!!! După aşa concurs,cred că dispare şi interesul ……..de participare……..!!!!!!!!

  • Denis Zavorotnâi Says:

   Din contra, interesul devine și mai mare… de a crea „legături”. 😉 Cu timpul neajunsurile se șterg sau cel puțin se minimalizează. E important că a fost materializată inițiativa unică (de voluntariat!) a băieților (Valeriu Tihai și Vladislav Namașco) de crea acest festival, care cu fiece an devine mai bun, mai matur, mai cunoscut și mai extins. Ține de procesul de evoluție. Viața continuă! 😛

 2. Napocel Says:

  Blogăru’ lu’ pește

  Blogomădular mare, zemos și moldovenesc
  Cu miros de moldolabe turco-orgasmatice
  Isterie ce mai, prostie-n acest contest
  Chiar și chinezii au votat la niveluri armaghedonice!

  ©Napocel

 3. Alex Cozer Says:

  Unde pot sa vad rezultatele la categoria „blog personal”? Mersi!

  • Denis Zavorotnâi Says:

   Apasă în articol pe linkurile: votul poporului și votul juriului. Alege apoi categoria „blog personal” – următoarea după „blog media”.
   Succes.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: