„7 aprilie” speculat nerușinat!Preluat de Spre Vest, Literatura și Arta, nr. 13 (3369) din 1.04.2010, pag. 6

7 aprilie – orice aș spune despre această dată, nu voi fi mai explicit decît fapta „generației lui 7 aprilie”. Dezamăgită de nesfîrşita perioadă a bîlbîielilor şi ezitărilor numită Tranziţie, conştiinţa naţională „s-a întrupat” în chipurile a mii de tineri şi s-a născut din Mişcarea pentru Eliberare Naţională pentru a aduce libertatea din inimă în brațe. În brațele puterii a fost adusă și opoziția. În „brațe” se dorește acum și Publika TV.

Sunt sigur că majoritatea dintre voi au văzut prin țară deja triumfînd falnic billboard-urile și afișele cu textul: „Din 7 aprilie… Scriem istoria împreună… Moldova. RO? RU? EU… Viața publică se schimbă… Vezi lumea altfel… Fii liber… Gîndește! Nu-i mai lăsa pe alții să gîndească în locul tău!… Să fie cum spui tu! ”. Dacă ați crezut că este un omagiu adus aniversării de 1 an de la proteste, iluzia se termină aici, cînd aflați că v-ați înșelat. Nu are tangențe nici cu ancheta procuraturii, nici cu posibila apariție a unei străzi/monument in memoriam și nici cu concursul național „7 aprilie prin artă”…

Afișele și banner-ele de pe internet care speculează eficient pe marginea subiectului „7 aprilie” – un subiect cu un remarcabil grad de sensibilizare a tuturor categoriilor de public, un subiect care nu poate lăsa indiferent pe nimeni, oricare n-ar fi reacția, un subiect atît de familiar și răvășitor – în esență nu vor să spună decît data lansării noului post TV de știri – Publika TV- 7 aprilie 2010. Doar atît.

De ce atunci organizatorii campaniei de PR n-au făcut referință directă la obiectul campaniei – Publika TV? Pe afișe nu găsim nici un logo, nici un text promoțional în plus, iar banner-ele nu dau link… Site-ul www.publika.md evident nu se deconspiră înainte de vreme.

Totul pornește de la ideea simplă că subiectul speculat e mult mai important decît obiectul în sine, iar sensibilizînd consumatorii cu subiectul, care pe lîngă notorietate are și o actualitate directă (aniversare 1 an), semnul „=” va fi făcut public cînd deja în mintea cetățeanului asocierea s-a produs, deci fără consecințe și revolte nedorite. Altfel zis, e un bluf – șiretlic prin care este indusă abil în eroare opinia publică moldovenească, iar cărțile vor fi date pe față abia la sfîrșitul jocului, cînd banii vor fi deja ireversibil în buzunar.

Moldova are nevoie de o Publika TV care speculează nerușinat cu „7 aprilie”?

Spune ce gîndești…

Un răspuns to “„7 aprilie” speculat nerușinat!”

  1. Adevărul te va elibera « Jurnalism de Artificii Says:

    […] Să fi fost vreun impact al articolului meu, în care îi învinuiesc de speculare nerușinată și bluf? Nu prea cred VIP-urile de la Publika să intre pe blogul unui jurnalist independent. Dar cine știe… 😉 […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: