A 4-a putere în stat își spune cuvîntul


Astăzi, deputații AIE și „galbenul” neafiliat, Veaceslav Untilă, l-au demis pe Ion Muruianu din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.  Astfel, jurnaliștii i-au dat lovitura de grație „celui mai cinstit judecător din țară”, care a etichetat presa „cîini turbați, periculoși pentru societate”.

Este o decizie istorică. Dar nu datorită faptului că Parlamentul în premieră demite președintele CSJ, ci mai ales datorită impactului pe care l-a avut asupra deciziei protestul jurnaliștilor. Asistăm, doamnelor și doamnelor, la redobîndirea de către presa moldovenească a titlului de „cea de-a 4-a putere în stat”, putere exercitată de facto, nu doar încurajată visător în manualele de jurnalism.

Conform proiectului de demitere, înaintat de PLDM, pe lîngă abaterea disciplinară, lui Muruianu i s-a invocat  și vina  pentru prejudiciul de 2,7 mln. de euro în urma condamnării Moldovei la CEDO în cîteva dosare. Totuși, decizia nu prevede și demiterea sa din funcția de judecător, doar din cea de administrator, conform declarației făcute de ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

Deci, din păcate, deocamdată nu putem spera la demiteri din funcție a celorlalți judecători care ne-au făcut de rușine la CEDO, numai dacă aceștia nu intenționează să devină președinți ai instanțelor superioare de justiție. 🙂 Pînă se autosesizează Consiuliul Superior al Magistraturii, mult stimați domni, din pură bunăcuviință, poate vă recunoașteți singuri vina? E mai simplu. Sau preferați să treceți pe mîna celei de-a 4-a putere în stat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: