Nu cauţi şi găseşti sau Citate Celebre 2


De azi începe un An Nou… şi s-ar părea că totul ar trebui să îmbrace o formă nouă… Nu neg, noul este şi el necesar. Dacă nu aduce cu sine o schimbare sau un progres, cel puţin ne amuză. Diversitatea tot e mai bună decît monotonia… Şi totuşi, de ce să înlocuim ceea ce funcţionează şi aşa? Lucrurile bune nu se învechesc. Ele doar se… înmulţesc.

În această categorie aş vrea să înregistrez şi seria de montaje Citate Celebre – o culegere de maxime şi cugetări surprinse în peliculele cinematografice. Filmele sunt şi ele o sursă de înţelepciune… Pe lîngă factura comercială şi efectele vizuale ele transmit şi un profund mesaj social. Doar că el rar de tot, cîte-oleacă între timp ajunge la destinaţie.

Ceea ce vreau este să redescoperim împreună miracolul cuvîntului şi vraja lui eternă. Sincer vă doresc să trăiţi anul nou cu înţelepciune. Pentru că, cînd totul dispare şi totul se uită, doar ea rămîne…

Producţia pe care vreau să o pun astăzi în capul mesei este City of Angels (Oraşul Îngerilor), un film care tratează sub o nouă lumină acea existenţă a absolutului care renunţă în numele iubirii la viaţa veşnică, statut ce nu-i conferă cunoaşterea fericirii, căldurii trupeşti, dar mai ales cunoaşterea dragostei. Dramă inspirată de vechea temă a imposibilelor iubiri dintre nemuritori şi muritori, acest film readuce in imaginaţia muritorilor mitul Zburătorului.

Ce-ar fi dacă îngerii s-ar plimba pe Pămînt şi unul dintre ei s-ar îndrăgosti de unul dintre noi? Seth, un înger care veghează asupra imensului Los Angeles, începe să-şi considere „slujba” mai dificilă decât o găsea până acum. Cauza? Începe încet-încet să se îndrăgostească de Maggie, o frumoasă doctoriţă, chirurg cardiac. Capabilă să-l simtă şi să-l vadă, Maggie este interesată la rândul ei de Seth, îngerul realizând curând că nemurirea lui este o barieră în relaţia lor. Răspundere cerească sau mortalitate şi o dragoste pământească: ce va alege Seth? Şi oare ce valorează mai mult? „La ce bun o pereche de aripi dacă nu poţi simţi bătaia vîntului pe faţă?”

Nu doar filmul este unic, dar şi feedbackul telespectatorilor este deopotrivă de sugestiv şi profund. Bunăoară o persoană care vizionase pelicula reflecta: O poveste de dragoste incredibilă… ideea în sine mi s-a părut foarte bună iar interpretarea reuşită, ca sa nu mai menţionez coloana sonoră şi dialogurile cu o încărcătura afectiva maxima… în schimb finalul m-a surprins… nu mă aşteptam sa fie chiar atît de dramatic. Dar cred ca asta ofera unicitate filmului… Ar fi fost unul mediocru dacă finalul era pe sistemul „… şi au trăit fericiţi pînă la adînci bătrîneţi”…

Dumneavoastră puteţi vedea filmul şi trăi emoţiile care vă vor copleşi cu siguranţă. Şi pentru a vă provoca pofta de… înţelepciune, eu vă propun să vizionaţi un scurt montaj subtitrat în limba română, care conţine citatele celebre semnate de Nicolas Cage, Meg Ryan şi alţi actori care s-au produs în această poveste de viaţă, dăruită nouă, muritorilor, de Oraşul Îngerilor.

Savurare plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: