Cine caută, găseşte…


Căutam zilele acestea prin arhivă un film bun pe care să-l privesc, relaxîndu-mă de rutina cotidiană, obositoare şi plicticoasă. Ceea ce am gasit m-a revigorat şi mi-a dat forţă pentru a-mi reaprinde energia tinereţii şi a-mi readuce pe limbă gustul vieţii. De aceea m-am gîndit că pelicula, deşi a fost  produsă cu aproximativ 23 de ani în urmă, chiar pînă la naşterea mea, ar putea să vă intereseze şi pe voi, pentru că tema filmului în pofida scurgerii timpului nu şi-a pierdut actualitatea.

Over the Top (Pumnul de fier) este povestea lui Lincoln Hawk, un şofer de tir, care şi-a abandonat soţia şi fiul cu mulţi ani în urmă. În momentul în care Lincoln doreşte să reia legătura cu familia sa, află că soţia este pe moarte, iar una dintre ultimele ei dorinţe este ca, după atîţia ani, băiatul ei, Michael, să-şi cunoască în sfîrşit tatăl. Însă după moartea mamei, custodia băiatului este cerută şi de bogatul şi influentul Jason Cutler, bunicul acestuia, care-l urăşte pe Lincoln din tot sufletul, pentru suferinţa cauzată fiicei sale. Cu toate acestea, tînărul Michael şi tatăl său pleacă împreună într-o călătorie prin ţară, Lincoln sperînd ca în cîteva zile să construiască o relaţie cu fiul său. Lucrurile merg rău o perioadă, dar asta pînă cînd Michael îl vede pe tatăl său participînd la campionatul de lupte de la Las Vegas.

Filmul abordează relaţia dintre un tată fără posibilităţi financiare şi fiul lui,nepotul unui om foarte bogat. Dar în ciuda acestei discrepanţe şi chiar fără voia bunicului său,copilul ajunge să-şi iubească tatăl şi, în cele din urmă, să ramînă cu el. Foarte frumos cum tatăl, interpretat de Stallone, luptă pentru fiul lui ca să-i poată oferi acestuia un trai decent.

Celor care nu au reuşit să vizioneze această producţie cinematografică, precum şi celor care s-au convins de calitatea filmului , apreciind subiectul şi jocul actorilor, le propun un scurt montaj conţinînd citatele celebre ale lui SLY şi cîteva secvenţe cheie din peliculă.

Vizionare plăcută!

Un răspuns to “Cine caută, găseşte…”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: