„Colhozul 40 лет без урожая” îl inspiră pe Voronin la aberații


Bulbuci ies din acesti 2 metri de viitor presedinteEx-președintele Vladimir Voronin continuă să „încînte” jurnaliștii cu perlele sale. Într-o conferință de presă desfășurată pe 12 noiembrie curent liderul comuniștilor l-a etichetat pe Marian Lupu, candidatul AIE la funcția de șef al statului, cît și pe colegii săi din PDM ca fiind  viței, crocodili, din care nici măligă nu poți face, fiindcă îmblau și bîlbîieubîl-bîl-bîl și mai mult nimic… bulbuci ieșeau din el (referință la persoana lui Marian Lupu). Cineva îi duc de nas ca pe doi jițăi nisovershenoletnie (referință la Marian Lupu și Dumitru Diacov), iar ei fac detskie igrî, fotoliul de președinte care atît de mult îl scarchină pe Marian Lupu servindu-i ca să manînce bomboane din el.

Senzațională este și comparația făcută de Voronin între PCRM și AIE, în stilul snoavelor de partiynik: Fracțiune majoritară care deține 48 de mandateda nu colhozu ista 4o let bez urojaia…

Sunt declarații șocante făcute de liderul comuniștilor, care denotă în plus nivelul de cultură, de educație, de elementar bun simț, pe care este clădit Partidul Comuniștilor de factură europeană, cît și ținuta de persoană publică a liderului acestui partid, care timp de 8 ani a compromis imaginea țării noastre în funcția de președinte al statului.

Se observă cu ochiul liber cum limbajul său dintr-un stil țărănesc inofensiv a evoluat în unul bădărănesc de atac, aceasta datorîndu-se jăraticului care se incită tot mai tare sub tălpile sale, ca urmare a foamei de putere care promite să se prelungească. Conștientizarea acestui fapt îl determină pe Voronin să-și manifeste tot mai des slăbiciunile sale. Miră undeva faptul că o face atît de frecvent și previzibil, atît e de neatent și vulgar încît s-ar părea că se dorește intenționat să fie receptat ca un antagonist în lege. Or, aceasta este percepția comunistului incorigibil vizavi de prestația unei fracțiuni de opoziție veritabile.

Vladimir Voronin, preşedinte PCRM: “Ce are în comun Partidul Democrat cu Partidul Liberal? Nimic! Noi suntem apropiaţi ideologic cu PDM.” „Pe care dracu o trebuit Lupu cu Diacov să-l mai caute? Pe care?”„Aceştia din Alianţă au fost plătiţi ca să se unească. Li s-a spus că pot face orice, numai nu alianţă cu comuniştii. Dumnezeu a dat această cifră: 48 + 13 (aluzie la mandatele PCRM şi PDM)”. „Cum spun țiganii, carta s-a culcat așa cum trebuie”.

Se vede că nu s-a culcat chiar așa din moment ce Alianța  de centru-stînga nu a avut vlagă să se nască. Referindu-se la cică sfînta combinație: 48 +13=61, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat: „E adevărat că PDM și PCRM ar avea împreună 61 de mandate, dar Dumnezeu a vrut să facem o altă Alianță. Iată că e posibil ca șarpele și crocodilul în Republica Moldova să se împace”. Mai mult ca atît, țin să adaug că și în scenariul lui Voronin există premise în acest sens. Șarpele și crocodilul fac parte din aceeași clasă: Reptile, altfel zis sunt apropiați idiologic, dacă vreți. Dumnezeu a dat această asemănare!

Feeling-ul general al liderului PDM, Marian Lupu, după urmărirea conferinței de presă a președintelui PCRM, Vladimir Voronin, s-a rezumat la starea omenească de jale. „Mi s-a făcut jale de o persoană care se găsește într-o situație dramatică” a declarat dumnealui într-o conferință de presă de replică, pe care destinul a plasat-o (ne)întîmplător în data de 13, Vineri.

„L-am cunoscut întotdeauna pe preşedintele PCRM ca o personalitate puternică, dar foarte contradictorie. Încă nu am înţeles deplin pentru ce a fost organizată această conferinţă de presă”, se întreabă liderul PDM. Se pare că Voronin nu este singur în neînțelegerea sa. Uite că și Marian Lupu, acești 2 metri, după cum a fost caracterizat de Vladimir Voronin, nu înțelege ce a vrut să zică ex-colegul său de partid de un metru jumate cu șapcă…

neintelegere ideologic-comunicativaEste în maniera lui Marian Lupu deja să-i dea chișca, cum zic moldovenii, inveteratului comunist, Vladimir Voronin. Ne-am convins încă o dată că Patria nu este ceea ce zice Пartia. Din aberațiile jignitoare liderul PDM a scos în evidență un argument semnificativ în susținerea propriei poziții, dezarmîndu-l astfel pe lingvistul de producție locală Voronin.

Marian Lupu, preşedinte PDM: “Îmi exprim satisfaţia că ni s-a oferit posibilitatea să organizăm un eveniment. Pe gratis! Preşedintele PCRM a declarat că este gata să voteze pentru candidatura mea, dacă se formează o coaliţie de centru-stânga. Asta înseamnă că, în esenţă, nu există niciun motiv serios ca PCRM să nu participle la alegerea şefului statului!

Nouă, jurnaliștilor, nu ne rămîne decît să ne întrebăm în stilul povestitorului de snoave: Pe care drac îl caută Voronin cu  șatra sa de nu aleg președintele statului?

„E adevărat că PDM şi PCRM ar avea împreună 61 de mandate (referinţă la declaraţia liderului PCRM – n. red.), dar Dumnezeu a vrut să facem o altă Alianţă. Iată că e posibil ca şarpele şi crocodilul în Republica Moldova să se înţeleagă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: