Pregatirile pentru Cupa Independentei la Raliu sunt pe ultima 100 de metri


Pregătirile pentru Raliul National Cupa Independentei sunt pe ultima sută de metri. 18 sportivi şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an. Aseară la sediul TRM s-a desfasurat tragerea la sorti. Cum va evolua competitia din acest an si care vor fi regulile de joc urmariti in reportaj.

18 participanti vor fi aliniati la start joi, 27 august in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau la cea de-a 4-a editie a Raliului National Cupa Independentei. Concurentii si-au primit numerele de concurs si vor evolua in doua clase valorice: prima pentru posesorii de masini cu capacitatea cilindrica intre 1600 si 2500 cmc si a doua pentru conducatorii bolizilor care depasesc capacitatea de 2500 cmc.

Campionatul este organizat de Compania “Teleradio Moldova” in comun cu Federatia Nationala a Automobilistilor din RM in conformitate cu Codul Sportiv National al Federatiei. 5 persoane acreditate de FARM vor arbitra competiţia.

Cupa va include 10 etape, iar lungimea totala a traseului va constitui 700 de km. De-a lungul rutei vor fi situate 8 puncte de verificare unde fiecare echipaj va trebui sa semneze fisa de parcurs a localitatii: Cosnita, Orhei, Soroca, Cotiujenii Mari, Drochia, Pelinia, Balti si punctul terminus Chisinau. Sunt prevazute in regulament si 4 probe speciale de viteza pe sosele inchise: proba la viteza “drag” pe (centura Orhei), proba la viteza cu obstacole “slalom” in Balti, proba “sprint” si “alergari” la (Chisinau, sub Podul de la Telecentru).

Organizatorii atentioneaza ca dupa trecerea verificarii tehnice de catre concurenti nici o piulita nu va putea fi schimbata pe durata intregii competitii, echipajul folosindu-se doar de echipamentul existent la bord. Finisul este programat pentru ziua de vineri, 28 august in Piata Marii adunari Nationale, unde va avea loc si festivitatea de premiere a invingatorilor.

În continuare puteți urmări reportajul video:

Reporter: Denis Zavorotnîi

Cameraman: Boris Ceban

Sonorizare: Liliana Mircea-Goia

6 răspunsuri to “Pregatirile pentru Cupa Independentei la Raliu sunt pe ultima 100 de metri”

 1. Denis Zavorotnâi Says:

  Un plan detaliu al hărții găsiți de asemenea în secvențele 1:04 – 1:07 din reportajul video. Succes!

 2. Denis Zavorotnâi Says:

  Punctele de stationare vor fi: Cosnita, Orhei, Soroca, Cotiujenii Mari, Drochia, Pelinia, Balti si punctul terminus Chisinau. Traseul este surprins în reportaj în secunda 32. Prin Caușeni din păcate coloana nu va trece…

 3. misha Says:

  dar prin ce raioane vor trece shi prin care se vor opri,pe la causani se vor opri???

 4. maxim Besedin Says:

  eu voi cistiga cupa!!!

 5. Denis Zavorotnâi Says:

  Startul festiv incepe la ora 10:00 in Piața Marii adunări Naționale. Ora nu a intrat in reportaj din cauza stilizarii, dar bine ca m-ati intrebat… Finishul e programat a doua zi dupa amiaza, ora 16:30 – 17:30, in dependenta de desfasurarea competitiei.

 6. BD Says:

  dar date mai precise nu sunt?adika la ce ora se incepe joi,27 august?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: