Vladimir Voronin pierde controlul asupra situației…


După încheierea scrutinului parlamentar președintele în exercițiu, Vladimir Voronin a declarat, ieri, 29 iulie, într-o conferință de presă că regretă faptul că l-a propus pe Marian Lupu la funcția de președinte al Parlamentului pentru perioada 2005-2009.

„Dacă vrei să vezi cine și ce costă, dă-i putere… dă-i funcție. Și foarte repede se evidențiază” a precezit Voronin. Declarațiile sale le găsiți în continuare în fragmentul video.

Dl.Voronin îndeamnă ziariștii să urmărească evenimentele. Sigur pregătește un plan strategic care să-i avantajeze situația postelectorală… Dar există o diferență – și asta trebuie să accentuăm – între ceea ce se așteaptă și ceea ce are loc de facto. Pînă la urmă cea mai realistă formulă pare a fi cea din imaginea de mai jos.

stai! nu fugi.... ca te prind!

Iar omul aflat în posesia puterii devine greu de deposedat. Chiar și pentru așa o echipă cu experiență ca cea a lui Voronin și Mark Tkaciuk.

Dacă facem un calcul estimativ observăm că PDM în frunte cu Marian Lupu a „furat” circa 4,72 % din electoratul comuniștilor, ceea ce reprezintă mai bine de 50 000 de alegători. În mandate „furtul” se cifrează la cota de 12.  Și asta grație faptului că în alegerile anterioare au participat mai multe partide fără șanse de a trece pragul electoral (13 comparativ cu 3) PCRM la redistribuire primind cadou tocmai 10 mandate.

Sunt  pe deplin justificate deci reacțiile „păgubașului”. Și eu dacă aș observa în „stînă” atîtea „voturi” furate, m-aș lua după „LUP”. Dar se vede că El își știe meseria. Rămîne doar să-l „compătimim” pe îndureratul pierdant.

Un răspuns to “Vladimir Voronin pierde controlul asupra situației…”

  1. danutchidon Says:

    voronin „go home” !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: