Moldova nu mai este a comuniștilor, și nici a urmașilor, urmașilor lor…


Trăim clipe de mîndrie și glorie pentru neamul nostru, care a demonstrat unitate și consecvență în fața dușmanului comun ce ne ruina din interior. Se pare că după 8 ani de guvernare comunistă în sfîrșit Moldova va avea o cunducere democratică.

Uffff, doare!...

Despre aceasta ne vorbesc rezultatele preliminareale alegerilor parlamentare după procesarea a 98,3 % dintre buletinele de vot. Luînd ca reper informațiile difuzate de Comisia Electorală Centrală, actualizate la ora 10:00, putem concluziona că din cei 1 573 525 de alegători care au participat la votare, 45,1 %, ceea ce constituie 704 610 de cetățeni, și-au acordat votul pentru PCRM. 16, 4 % din alegători (256 310) au votat pentru PLDM, 14,4 % (224 470) – pentru PL, 12,6 % (197 126) – pentru PDM și 7,4 % din alegători (115 273)  pentru AMN. Dacă rezultatele vor rămîne neschimbate PLDM riscă să acumuleze 17 mandate, PL – 15 mandate, PDM – 13 mandate, AMN – 8 mandate  și PCRM – 48 mandate, scorul cumulativ constituind 53 la 48 în favoarea opoziției.

mandate de deputat la prelucrarea a 98,3 % din sufragiiLa moment sunt procesate protocoalele voturilor de peste hotare, ceea ce constituie peste 1 % din alegători. Este în puterea moldovenilor de peste hotare să mai scadă puțin din numărul mandatelor PCRM. Vom fi cu ochii pe informațiile oficiale difuzate pentru a relata cele mai noi facte și potențiale schimbări în grilă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: